03-02-2019 Concert: Raw Blues Experience op Josdag

In 2011 kreeg Raw Blues Experience zijn definitieve vorm. De leadvocals en harmonica worden waargenomen door de youngster in de band: Brent REDANT.

Met zijn doorleefde stem en uitgelezen performance weet hij iedere muziekliefhebber van de eerste tot de laatste seconde te boeien.
Jacky Verstraeten (bas / contrabas / vocals ) heeft reeds m
enig blueswatertje doorzwommen en heeft samen met The Night Time Heroes op talrijke podia in België en b
uitenland gestaan. Hij is de bluessoul van de band. Samen met “Bigfoot Bart” alias Bart De Bruecker (drums) staat hij in voor de ritmesectie die door het repertoire dendert als een hogesnelheidstrein. Ook Bart heeft zijn hart aan de blues verloren, maar kan evengoed van folk of Hard Rock genieten.

 

Tot slot Marc Van Nuland (gitaar / vocals), oprichter van Raw Blues Experience, die nadat hij pop, rock, country- en southern rock heeft gespeeld, terugkeert naar zijn muzikale roots.

Raw Blues Experience brengt onvervalste rootsmuziek, maar dan wel in een eigen mix van blues, rockabilly, swing en jump. Inspiratie werd opgedaan in de fifties blues van Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Elmore James, Jimmy Rodgers en Willie Dixon.

Hun recente cd Trailer Trash werd geproduced door Sturgis Nikides, gitarist van o.a. John Cale (Velvet Underground), waarop hij zelf ook slide guitar speelt. De horns worden voor deze gelegenheid gespeeld door Curieus voorzitter Jan en enkele Fake Band-blazers Kris, Jeroen en Niko.

Het gratis optreden start rond 16.30 uur en iedereen is welkom
.