17-02-19 Film: Expeditie: 6 Vlamingen leven samen met de Baka, een pygmeeënstam in EquatoriaalAfrika

In juli 2016 gingen zes Vlamingen, waaronder dr. Bert Lefevre, enkele weken samenleven met de Baka, een Pygmeeënstam in Equatoriaal-Afrika. Twee van hen waren 25 jaar geleden al in de regio geweest en wilden nagaan of deze inheemse volkeren dezelfde snelle evolutie doorgemaakt hebben als wij hier in het Westen.

 

Eeuwenlang hield de inheemse bevolking zich schuil in de onmetelijke evenaarswouden en waren als perfecte jagers de onbetwiste meesters van het woud. Tot de Bantoe hun stempel drukten…

Deze expeditie werd verfilmd en wordt op zondag 17/02 getoond. De toegang is gratis, maar wij rekenen op uw vrije gift om een betrouwbaar Bakaproject te steunen in de regio van Djoum, Kameroen. Een zeer gedreven en bevlogen vrouw leidt er een weeshuis van Baka-kinderen die hun ouders verloren aan aids. Door middel van scholing en het aanleren van beroepen, slaagt zij erin om de Baka een stem te geven en hen te laten integreren in de maatschappij.

De film wordt gepresenteerd door Kris Garroy, die zelf mee was op expeditie.